Aangepaste lestijden

TurnlessenVoor de komende weken in december zijn in verband met de corona maatregelen van de overheid de lestijden aangepast.

Klik hier voor de lestijden van december.

Gratis proefles

TouwzwaaienAlle lessen van Turn2Move zijn weer gestart. De meesters en de jufs hebben het er al weer druk mee. Wil je ook graag turnen of gymmen, kom dan een keer gratis mee doen tijdens de les van jou leeftijd.
Er zijn verschillende lessen voor peuters en kleuters, verschillende lessen voor meisjes en verschillende lessen voor jongens. Klik hier voor alle lestijden. 

Kinderen die nog geen lid zijn, mogen een gratis proefles meedoen. Meld je hiervoor aan via gratis proefles

Jongens turnles in beeld


Om een beeld te geven hoe de les van de jongens er uit ziet, hebben we een stoer filmpje gemaakt.

Meisjes turnles in beeld


Om een beeld te geven hoe de les van de meisjes er uit ziet, hebben we een leuk filmpje gemaakt.

Peuter- / Kleuterles in beeld


Om een goed beeld te geven van de peuter- en kleuterles, hebben we een leuk filmpje gemaakt.

Gymmieturnen

GymmieturnenTurn2Move werkt, in de lessen van zowel de jongens als de meisjes, met Gymmieturnen. Dit is een beloningssysteem voor jonge kinderen waarmee ze Gymmies (een soort flippo's) kunnen verdienen in de les. Deze Gymmies kunnen ze opbergen in een mooie bewaarmap, zodat ouders thuis kunnen zien hoe de vorderingen van hun zoon of dochter is tijdens de turnlessen.

Springdag 2021

SpringdagIn de herfstvakantie kon je mee doen met de Springdagen. Alle kinderen en hun vriendjes en/of vriendinnetjes van 6 jaar en ouder (met een zwemdiploma) mochten meedoen (hiervoor hoefde je geen lid te zijn van Turn2Move) aan de Springdag in de Staver in Sommelsdijk. Tijdens deze dag konden de kinderen volgens een vooraf vastgesteld programma Springen (op airtrack, grote trampoline, minitrampoline, dubbele minitrampoline en trapeze zwaaien), handboogschieten, klimmen in de klimwand, tokkelen op de tokkelbaan, bowlen, zwemmen en eten (friet met frikandel of kipnuggets + drinken).

Read more ...

Turnfeest 2021

Turn2MoveOp zaterdag 25 september 2021 organiseerde Turn2Move een groot Turnfeest in de Staver in Sommelsdijk. Jongens en meisjes vanaf 6 jaar konden 2 uur lang springen en turnen onder begeleiding van gediplomeerde leiding. Het feest startte om 09.00 uur en duurde tot 11.00 uur. Leden, maar ook vriendjes en vriendinnetjes die geen lid zijn mochten mee doen. 

Start Ouder en Kind Gym

Ouder en Kind GymVanaf woensdag 11 september 2019 is juf Els met Ouder en Kind Gym lessen gestart op woensdagmorgen van 10.05 tot 11.05 uur. Deze lessen zijn voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar waar 1 van de ouders (of grootouders) mee gymt en begeleid. Iedereen mag een gratis proefles mee doen om te kijken of dit is wat je zoekt.

In deze lessen worden elke week nieuwe motorische vaardigheden aangeboden die het jonge kind samen met de ouder kan oefenen. Naast de leuke en gevarieerde oefeningen die op een speelse manier worden aangeboden worden er ook leuke spelletjes gedaan op het niveau van de kinderen. Klik hier voor alle lestijden.

Stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om u en uw kind op te geven voor een gratis proefles. Mail ook gerust wanneer u vragen heeft.
 

Sponsorturnen

Turn2MoveIn mei 2016 is er bij Turn2Move sponsorturnen georganiseerd om nieuwe materialen te kunnen kopen voor de turnlessen. De kinderen konden vooraf sponsors zoeken om hen te laten sponsoren per rondje turnen. Er werden veel sponsors gevonden en de kids turnden in een halfuur gemiddeld 35 rondjes bij elkaar. Dat leverde veel meer geld op dan vooraf was ingeschat en daardoor konden er extra materialen aangeschaft worden. Al met al een zeer geslaagde actie gezien de foto met nieuw materiaal. Namens het bestuur, iedereen die een bijdrage geleverd heeft, hartelijk bedankt.

Lessen op de basisscholen 2015

Groep 5bOm kinderen enthousiast te maken voor de turnsport, bieden we op de basisscholen een kennismakingsles aan. Binnen de eigen gymles krijgen ze les van gediplomeerde leiding van Turn2Move op de airtumblingbaan. Zowel de kinderen als de leerkrachten van de basisschool genieten hier met volle teugen van.

In januari 2015 hebben de groepen 3/4/5 van de Bosseschool , de J.C. van Gentschool , d'n Tuun, de Groen van Prinstererschool en de school met de bijbel een leuke les op de airtumblingbaan gehad.

  Groep 5b van de Bosseschool uit Middelharnis.

Bekijk hier meer foto's

Turnjuf Talitha geslaagd

Turn2MoveOp zaterdag 12 juli 2014 is Juf Talitha Spuij in Sommelsdijk geslaagd voor haar niveau 3 opleiding. Met dit diploma mag Talitha zelfstandig lesgeven, assistenten aansturen en ook niveau 1 assistenten opleiden.

Met de positieve afronding van deze 1,5 jaar durende opleiding, waarin veel aandacht besteed wordt aan leuke en veilige turn- en gymlessen, heeft Turn2Move er weer een gediplomeerde lesgever bij. Talitha heeft naast het leren van de benodigde theorie veel praktijkervaring opgedaan door stage opdrachten binnen de club.

Na de zomervakantie start Turn2Move nieuwe lessen waarvan een deel door Talitha aangestuurd worden. Talitha, veel succes met je nieuwe Turncarrière!!!

Samenwerking Stichting Springdagen

Turn2MoveTurn2Move wordt ondersteund door de Stichting Springdagen. Deze organisatie organiseert al 15 jaar lang Springdagen in de Staver in Sommelsdijk. Jaarlijks doen hier tussen de 2500 en 3500 deelnemers aan mee van ongeveer 80 verschillende gym- en turnclubs uit een groot deel van Nederland.

Turn2Move kan door de samenwerking gebruik maken van de springtoestellen van de Springdagen. De Springdagen worden in de herfstvakantie en kerstvakantie georganiseerd. Het is al zeker dat Turn2Move hier naar toe gaat. Meer informatie over de Springdagen kunt u vinden op www.springdagen.nl.

Turn2Move start

Turn2MoveOp woensdag 9 januari 2013 was de 1e gymles bij Turn2Move. Van 17.00 tot 18.00 uur in hal 3 in de Staver. Er kwamen maar liefst 25 meisjes op af die een leuke turnles hebben gehad. Alle meisjes vanaf 6 jaar zijn welkom en mogen 1 proefles gratis meedoen om te kijken of ze het leuk vinden.De verwachting was dat de groep binnen enkele weken al gesplitst ging worden. Dit gebeurde al na 2 weken. Zodra hier meer over bekend was, werd het op de website geplaatst, gemaild naar de leden, getwittert en het kwam op facebook. Volg Turn2Move via facebook.

In de 1e lessen werd gestart met het aanleren van de koprol, de handstand, de borstwaartsom en de radslag. Ook is er gestart met springen op de grote trampoline, de minitrampoline met verhoogd vlak en de airtumblingbaan. In de lessen erna werd dit uitgebreid met touwzwaaien, klimmen en klauteren, evenwichtsoefeningen en natuurlijk ring- en trapezezwaaien. Elke les start met een warming-up (meestal in de vorm van een tikspel) en ook aan het eind een spel om de les met een fijn gevoel af te sluiten.

Op donderdag 31 januari 2013 is er gestart met een jongensgroep van 6 jaar en ouder. Heeft u interesse, mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel 0187-487513. 

Wie zijn wij


Turn2Move werkt met veel leiding in de turnlessen zodat de lessen op een veilige en didactische manier worden verzorgd. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen wordt alle leiding die in de zaal staat opgeleid.

Niveau 1 junior assistent
Deze opleiding begint al vanaf 12 jaar. Toekomstig assistenten worden geselecteerd en starten met een niveau 1 opleiding. Ze leren hier de basiselementen van het lesgeven door middel van theorie en praktijk opdrachten tijdens de turnlessen. De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen. De niveau 1 assistent mag dan lesgeven samen met een niveau 2 assistent. Zij staan altijd onder toezicht van een niveau 3 lesgever. 

Niveau 2 assistent
Vanaf 14 jaar kunnen de assistenten verder met een vervolg opleiding. Hierin wordt dieper ingegaan op didactiek en hoe moeilijkere turnelementen aangeleerd en begeleidt moeten worden. Deze assistenten mogen binnen de les zelfstandig een deelgroep begeleiden, maar staan nog steeds onder toezicht van een niveau 3 lesgever. 

Niveau 3 hoofdleiding
Vanaf 18 jaar kunnen assistenten eventueel verder met de niveau 3 opleiding. Dit is een tweejarige opleiding. Uiteraard met veel aandacht voor didactiek en methodiek gericht op de turnsport. De niveau 3 lesgever werkt in al onze lessen vanuit een jaarplanning. Aan de hand hiervan maakt de lesgever voor iedere les een lesvoorbereiding. Op deze manier komen alle elementen en toestellen aan bod en zit er een methodiek in de opbouw van de lessen. De assistenten geven hun les aan de hand van deze lesvoorbereidingen. 

Team Turn2Move

Peutergym en kleutergym

Met veel plezier bewegen bij Turn2Move.

Woensdag

Groep Tijd Plaats Leiding
Ouder/Kind 1,5 tot 3 jaar 10.05 - 11.05 uur Hal ? (de Staver) * Els
Peuters 3 en 4 jaar 16.00 - 16.45 uur Hal 1 (de Staver) Els + 2 assistenten
Kleuters 5 jaar                 16.45 - 17.45 uur   Hal 1 (de Staver)   Els + 2 assistenten          

Sportkleding verplicht: Shirt, sportbroekje en turnschoentjes.
Klik hier om aan te melden voor een gratis proefles.

* Elke week is de les in 1 van de 7 zalen. Bij binnenkomst in de Staver kunt u bij de balie informeren naar de juiste zaal.

Turn2Move is een jonge turnclub in Middelharnis en Sommelsdijk waar de kwaliteit van de gymlessen voorop staat. Dit proberen we te bereiken door alleen te werken met gediplomeerde hoofdleiding en gediplomeerde assistenten. Bij alle lessen is het uitgangspunt dat de (ongeveer 200) kinderen op een veilige manier veel leren, veel plezier hebben en actief bezig zijn.

Read more ...
sized_DSC_0610.JPG